Kurum Adı : Oruç Reis İlkokulu
Faks : 0 312 597 50 25
WEB Adresi : http://orucreisio.meb.k12.tr
Adres : Kutludüğün Yıldırım Beyazıt Mah. Fatih Cad. Ateşler Sok. No8 06105/Mamak /ANKARA

VİZYON
ORUÇ REİS İLKÖĞRETİM OKULU VİZYONUMUZ(Hedefimiz) Atatürk ilkeleri doğrultusunda , bilgi çağının gerektirdiği teknolojik gelişmelere ulaşmak, çağdaş ülkelerin eşdeğer okullarıyla yarışmaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş; temel demokratik değerlerle donanmış; bireysel farklılıkları ne olursa olsun; araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

MİSYON
ORUÇ REİS İLKÖĞRETİM OKULU MİSYONUMUZ (Amacımız) Okulumuz , Atatürk İlkeleri ışığında; çağdaş uygarlığa ulaşmayı , milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan maddi ve manevi değerlerimizi yaşatmayı, sosyal ve kültürel alanda kalkınmayı, bilimsel gelişmeleri izlemeyi, bu alandaki verimliliği artırmayı sağlamaktır. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında; Türkçe´yi doğru ve güzel konuşup yazabilen, İyi bir yurttaş olabilmek için gerekli temel beceri ve davranışları kazanmış, kendini ifade edebilen, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen çağdaş, bireyler yetiştirmektir.

1-SBS DE 2011 DE YÜZDE 30,2012 DE YÜZDE 35,2013 DE YÜZDE 40 BAŞARI

Öğretmen Sayısı : 22
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 473
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:50-14:30
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane